lunes, 13 de agosto de 2007

3 cims en plena canícula. Som més de pujada!

Nota de l'Spinner: cronològicament, aquesta sortida és anterior a la de l'últim post (pujada a Bellmunt), però ja sabeu que en BMX4 és rapid pujant però lent escrivint....
Us deixo amb la seva crònica! (Aviat tindrem foto d'en RD).
---------------
Diumenge 5 d’agost, 7,30 h AM. L’RD, en BMx4, l’Arnau i en Pol inicien des de Vic el que a priori ha de ser una ruta intensa però curta: de Vic direcció a Sant Sesbastià voltejant La Guixa, però just abans de travessar la carretera general, els dos gremlins decideixen perdre’s per una altra pista, amb el resultat de 20 minuts perduts buscant-los. Un cop reagrupats, iniciem la pujada a Sant Sebastià. L’Arnau demostra que avui és el seu dia i arriba segon a dalt, per darrera d’en BMx4. A continuació arriba l’RD i en Pol. La calor comença a apretar i tots ens pensem que podrem reomplir els dipòsits d’aigua a la font de Sant Sebastià, que finalment no raja. Aquest fet serà determinant en les següents hores.
Cofois per haver assolit el primer cim del dia, iniciem la trepidant baixada de Sant Sebastià per darrera; travessem l’eix per sota i comencem la pujada cap a la Creu de Gurb. Impulsats per la curiositat d’en RD, és la primera vegada que fem aquest tram: pujada progressiva, però amb rampes contundents a tram final just abans d’arribar a Sant Julià Sassorba (impressionant església romànica construïda l’any 991), que precedeix a un descens curt fins al tram d’ascens al Castell (o Creu) de Gurb. Enfilem la carena del castell, que te el seu perill, arribem just a sota del darrer tram o deixem les bicis, i coronem el segon cim de la jornada. Magnífica vista de la comarca, del Pirineu i del Montseny; signatura de rigor al llibre de visites i inici del drama: els quatre estem sense ni una gota d’aigua, el sol apreta de valent i no hi ha perspectiva immediata de repostar. Obviem el corriol trialer que baixa cap a Vic des del peu del castell, per refer un ros de carena i agafar un altre corriol de descens més “assequible”.....No sabem del cert com era el primer corriol, però el que fem servir per baixar és un infern de pedres i trencaigües que acaba de destrossar les cames. Finalment, arribem a baix a la Plana sortint per darrera de Gurb i enfilem per la carretera general cap a Vic. Val a dir que el que semblava una pujada i baixada curtes al Castell de Gurb, ha esdevingut un itinerari llarg i tècnic. En qualsevol cas, segon cim de la jornada assolit, i parada i fonda per recuperar-se al Zèfir de la carretera de Barcelona.
En aquest punt, sobre les 12,30 del migdia i a uns 35 graus de temperatura, en RD i els gremlins decideixen que ja és hora d’anar a fer una partideta a la Play. En BMx4, però, no en te prou i decideix completar la jornada: torna cap a La Guixa i enfila la pujada a La Miranda. Ascens ràpid però complicat per l’excessiva temperatura i per les cinc hores de rodar acumulades. A les 13’15 h, no obstant, arriba a Muntanyola i fa el descens pel cantó de la “casa de la pradera”. Un cop arribat a baix, darrer regalet de la jornada: pujada fins a la casa de pagès de La Roca (un Puiglagulla, més o menys) on hi ha el dinar dominical.
En resum, cal incorporar la volta al Castell de Gurb de cara a l’hivern (amb gel i neu ha de ser magnífica)....; apuntem una dos cims a l’Arnau, en Pol i en RD (uns 36 km) i, per ara, una única i èpica tres cims a en BMx4 (50 km)!!

No hay comentarios: