miércoles, 14 de mayo de 2008

De dunes i passeigs curtets






Crònica a pedaços del cap de setmana del pont de l'1 de maig.

Pedaç 1: Spinner amb el seu veí de davant, en Joan, un crack que fa anys que es dedica al tema de la BTT matraquera i que està molt fort. "Anem a fer una volteta per aquí aprop" significa 40 km. amb rampes a tope: Sant Julià - Puiglagulla (però no per la carena, pel rec!!!. Més fàcil i també més pujada) - Seva - El Brull - Golf del Muntanyà - Taradell - Sant Marc - Sant Julià. Uffffffff... no està malament per anar escalfant.

Pedaç 2: Stopper-Puertas, que és més de sorra de platja i dunes, ell mateix ens ho explica:

LA DUNA

Com que ningú vol anar al meu ritme i suposo que un tros del grup va anar a entrenar-se per la Cabrerès, Stopper va decidir anar a descobrir món tot sol.
La veritat és que vaig trobar la ruta 41 (ja tinc els plànols). Uns 30 i tants quilòmetres de dificultat mitjana però amb moltes sorpreses.

La ruta comença al Startit i es dirigeix cap a Torroella per un caminet paral·lel a la carretera. A uns 3 Km de camí, giro a la dreta i una carretera esfaltada s'enfila per una "Duna" que passa pel costat d'un camp de tir. Pujadeta fàcil i arribo a sobre de Torre Gran (en RD no hi és). Allà el camí gira cap a l'esquerra pel mig d'un bosc de pins fins arribar a una baixada de sorra (LA DUNA) impossible i recomanable. Pregunta: com es baixa una Duna? Potser ho hauré de preguntar als Titan Desert Nissan.

Total, pinyaco, hòsita a la carena de la cama i caiguda per davant a la pendent de sorra (és tova). Decideixo acabar la baixada a peu.

A baix, buido les sabates i comença un corriol (pedregram interessant) fins a sota la muntanya del castell. Allà una pista ampla agafa direcció l'Escala fins a trobar una cruïlla: per baix o per dalt? Decideixo per dalt i m'enfilo uns 4 Km de dura pujada fins a dalt al Mongrí, travesso el camí típic Startit-Escala i fins al penyacegat. Allà el mar. D'allà baixada fins al càmping abans de l'Escala i retorn per la típica fins a l'Startit.

Com que m'he perdut tres cops, decideixo anar al punt d'informació: Ara ja tinc totes les rutes.

Quan arribo a casa, canvio la bici i agafo la vella, amb el nen mitjà a la cadireta i el gran a la seva bici i fem un recorregut de "cicloturisme": Startit-La Gola-Torruella-Startit (18Km) de pla. Pla de veritat. Ho recomano per famílies.

Total, de puta mare. Esteu tots convidats. Bàsicament em fot por tornar a fer "la Duna" tot sol.

STOPPER ALONE.

No hay comentarios: