lunes, 23 de julio de 2007

Bogeries estiuenques: pedalada no apta per a "playeros"

Vic/Sant Julià de Vilatorta - Sant Llorenç dels Munts (Foto) - Vilanova de Sau - Els Munts - Tavèrnoles - Folgueroles - Vic/St. Julià




45 km. de muntanya pura i dura amb tres trams de pujada dels que fan història. 22 de juliol i en BellmuntmanX3 i l'Spinner surten a les 10 del matí, més xulos que un vuit. Sort que la Camelbak va plena fins dalt i que el ventet que bufa fa que alguns núvols tapin a estones un sol justicier. El festival comença a partir de Can Garbells, un mas al Nord-Est de Sant Julià. Allà comença l'ascensió progressiva a Sant Llorenç dels Munts. Aviat passem del "progressive" al "trance" més malalt. Les rampes s'inclinen i s'omplen de pedres. Ideal per escalfar i... per pedalar sense esmorzar com cal.
Dies enrera, l'Spinner va fer una prospecció del terreny amb resultat d'hòstia doble i ferides sagnants al colze esquerre. Avui però, apreta les dents i enfila les rampes amb decisió. En BellmuntmanX3 treu pit, però també pateix una mica...
Arribem al punt més alt ben suats, el millor moment per carregar la bici a l'esquena per un sender criminal que ens acosta a la carretera d'accés a Sant Llorenç dels Munts. Com que la pujada ha sigut "poca cosa", decidim anar a Vilanova de Sau. Des d'allà, i prèvia visita a la xurri de la Informació Turística, carenegem el pantà fins al Parador. Molt bonic i encimentat, però amb unes rampes d'aquí t'espero....
Una vegada al parador, en BellmuntmanX3, que aquest estiu ha seguit la sèrie "Herois" de TV3, proposa pujar als Munts mentre es menja una barreta energètica. L'Spinner l'imita. És el trist esmorzar d'una sortida èpica. Total, que enfilem un tram de carretera i de seguida la pista cap als Munts, fent a l'inrevés la ruta que ja hem fet moltes vegades des de Folgueroles. La pujada, no cal dir-ho, és feixuga, Recordeu els trams pedregosos que feiem de baixada??. Donçs a l'inrevés són un autèntic festival.... Coronem el Castell Bernat i baixem fins a la cruïlla on podem triar entre fer l'últim tram curt fins al Salt de la Minyona o anar cap a Folgueroles. Triem això últim, estem fets pols i encara queda la mega-baixada de pedres en direcció a Tavèrnoles. Arribem a Folgueroles i cada ovella al seu corral. S'acaba un recorregut que recordarem dies i dies, però que sobretot vam recordar a la tarda del diumenge, quan no ens aguantavem els pets....
En resum: BellmuntmanX3 i Spinner estan entrenant fort. A final d'any, igual es fan de la secta del carboni. Així que, mireu el mapa, resseguiu la ruta esmentada i penseu que no és apta per a "playeros" i desertors. Seguirem informant, Stoppers!.

martes, 17 de julio de 2007

Lectures d'estiu: consells Made in Granada

La calor estiuenca és terrible, però els Stoppers no poden perdre pistonada. Per això en Gil puja entre setmana a Bellmunt a 28ºC, l'Spinner es fot hòsties camí de Sant Llorenç dels Munts, l'RD pentina Eivissa en BTT i en BellmuntmanX3 ajuda als del Fitness Vic a pujar la persiana a hores intempestives.... Per als que a l'estiu no fan festa i per als que es dediquen a altres "tasques" estil gigoló de guiris (eh, Pep??), aquí van uns quants consells extrets d'una interessantissima web de BTT Made in Granada:

- Com triar els pedals automàtics (molt interessant si tens els genolls delicats)
- Com triar les cobertes (llegiu i veureu com acabarem comprant pneumàtics d'estiu i d'hivern...)
- Com esbrinar la talla de la nostra bici (L'RD va amb una bici massa petita i, em sembla que jo vaig amb una talla massa gran!)
- .... i per després de la pedalada descomunal, no oblideu els estiraments!!!!!.

jueves, 12 de julio de 2007

Estiu Stopper: crònica d'en Red Devil des d'Eivissa





L'RD ha passat uns dies a Eivissa i des d'allà ens envia crònica i fotos. El crack s'ha endut la bicicleta a l'illa, per suposat!!!!.

Evidentment benvolguts BTTeros, a part d'arrossos, gambes, musclos, apalanque dissimulat en decúbit prono veient les xatis, no m'he oblidat de la meva companya vermella i he fet un parell de sortidetes a Eivissa-Formentera.
La primera va ser una mariconadeta de 8 km per escalfar motors des de la cala on vaig deixar la family a una torre de defensa derruida on la guia prometia que hi havia una pujada només per ciclistes entrenats. Jo que m'agafo els meus 2 litres d'aigua i la pujada era com una mena de turonet qualsevol pels bellmuntsmen. Pim, pam, pum bocadill d'atún ja vaig tornar a ser a baix i amb ganes de gresca.
Dos dies després, devant la insistent reclamació de dia de sol i platja per part de les meves donetes (havent sofert prèviament les meves ànsies de coneixement de tota l'illa i els seus paratges (i fauna), tot sigui dit) les vaig deixar soles i ens vam embarcar jo i la meva RD en el fast-ferry cap a Formentera: quina passada! No us ho perdeu: el nivell de xatis no és el d'Eivissa però les meves condicions físiques fent 75km en un dia sota el sol de juliol tampoc foren com per apreciar-ho suficientment bé: total que em vaig prometre cicloturistiquejar-me tota l'illa en una jornada i ho vaig aconseguir a costa de no gaudir suficientment de les platges i de la fauna local. Tot i així, va valguer la pena i ens ho hem d'apuntar per fer una sortideta qualsevol dia d'aquestos.
Salut, Stoppers.
RD.

miércoles, 4 de julio de 2007

Propostes per quan ens reagrupem

Sí amics, arriba l'estiu i... uns cap a la Costa Brava, els altres lesionats, els altres són més de dissabte... i així no hi ha manera que progressi la germanor Stopper.
Tot esperant la propera sortida conjunta i dominical, aquí van algunes propostes:

- Ripoll-Vic
66 km. i.. no és tot baixada. Cal sortir aviat i no confiar en ser a taula a l'hora de dinar. Estrenem carmanyoles?

- Roda-Bellmunt
Una variació per tornar a culminar el Cim Mític, sortint des del Bressol dels més xulos de la comarca.

- Menadres del Ter
Excursió planera de costellada, segur que a algú se li acut alguna variació amb més pujada... però pinta molt bonic.